Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- مراسم یادبود و گرامیداشت مرحوم نادر طالب‌زاده با عنوان « چشمان دریایی» با حضور جمعی از فعالان فرهنگی و اجتماعی و با سخنرانی مجید شاه‌حسینی و تماس تصویری با پروفسور کوین بریت از آمریکا در هنرستان هنرهای زیبای اصفهان برگزار شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم ازاصفهان، مراسم یادبود و گرامیداشت مرحوم نادر طالب‌زاده با عنوان « چشمان دریایی» با حضور جمعی از فعالان فرهنگی و اجتماعی و با سخنرانی دکتر مجید شاه‌حسینی و تماس تصویری با پروفسور کوین بریت از آمریکا در هنرستان هنرهای زیبای اصفهان برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدرس سینما و پژوهشگر فرهنگی با اشاره به فوت مرحوم طالب‌زاده، اظهار داشت: ما رفتنش را باور نمی‌کردیم چون آنقدر محکم مانده بود که ماندگاری او برای ما مثل شهید ابراهیم هادی در کانال کمیل را تداعی می‌کرد، شهید هادی از اعضای پادگان کمیل نبود نیروی اطلاعات عملیات بود که وظیفه داشت گردان حنظله و کمیل را از موانع عبور بدهد و بازگردد ولی وقتی فرماندهان گردان کمیل به شهادت رسیدند، نتوانست گردان کمیل را تنها بگذارد و فرماندهی آنها را به عهده گرفت و بعد از 7 روز مقاومت جانانه به شهادت رسید و پیکر او هم پیدا نشد.

مجید شاه‌حسینی افزود: شهید هادی آن قدر با معرفت بود که ماند و ماند و در پایان جاویدالاثر شد، ماندگاری مرحوم طالب‌زاده بر مواضع انقلاب اسلامی هم همین‌گونه بود.

مدرس سینما با بیان اینکه مرحوم طالب‌زاده خبرنگار شبکه cbs بود، گفت: نادر به ایران  آمده بود تا از اشغال لانه جاسوسی آمریکا گزارش بگیرد ولی چه دید که در ایران ماند و اینگونه پای انقلاب اسلامی بدون هیچ چشمداشتی حرکت کرد، آنقدر ماند که رفتنش را باور نمی‌کردیم.

شاه‌حسینی ادامه داد: در شب وفات ایشان، ابعادی از شخصیت وی گفته شد که ناگفته مانده بود و بسیاری معترض شدند که چرا از پیشینه طالب‌زاده صحبت به میان آمده و او فرزند تیمسار زمان شاه است و کسی است که با همه نامهربانی‌هایی که دید تا آخر ماند و ذره‌ای ناامید نشد، بنده هم گفتم به همین دلیلی که شما گفتید طالب‌زاده تا پایان عمر یک انقلابی ماند.

وی تصریح کرد: برای بسیاری همراهی با انقلاب به شرط مزد ممکن است، مانده‌اند تا غنیمتی ببرند اگر این غنیمت نباشد آنها هم نیستند، چرا نباید از همت مردانی گفت که انقلاب آنها را ندید یا ریز دید؟ اموال مادری او رامصادره کردند و هیچ گاه نگفت من اینطور پای نظام و انقلاب ماندم، مزد من این است، او از انقلاب گله نداشت، گله از انقلابیونی است که همراهی انقلاب را به شرط مزد می‌خواهند.

مدرس سینما با بیان اینکه مرحوم طالب‌زاده هر چه جلوتر رفت، انقلابی‌تر شد، گفت: برق امیدی که در نگاه او بود، انسان را مانند آذرخش می‌لرزاند، من نمی‌دانم او چه می‌دید که ما نمی‌دیدیم به کجا متصل بود که ما نبودیم این همه ایمان و امید از کجا آمده بود.

شاه‌حسینی افزود: قصه، قصه عجیبی است این روزها همه از عمار می‌گویند و او روحیه عمارگونه هم داشت ولی بیش از همه، سلمان بود، در تشابه میان سلمان و مرحوم طالب‌زاده باید بگویم اول اینکه سلمان در میان یاران پیامبر از همه پخته‌تر و بصیر بود و سیر و سلوک طولانی برای یافتن حقیقت طی کرد و به یکی از سه صحابه خاص امیرالمومنین تبدیل شد همه راز ماندگاری سلمان، اتصال به ولایت بود به نظر من هم حاج نادر  همه این اوصاف را داشت هرگز منفصل نشد و لاجرم هیچگاه ناامید نشد.

وی خاطرنشان کرد: ایرانیان در مقابل مومنین خاضع‌اند و یار مظلوم‌اند، رفتار حاج قاسم سلیمانی را ببینید در مقابل کافران سرکش اند و کوتاه نمی‌آیند، رفتار یاران انقلاب را در مقابل دشمنان را ببینید که حاج نادر چگونه یک تنه در مقابل استکبار می‌ایستاد از ملامت هیچ ملامت‌گری نمی‌هراسند.

مدرس سینما با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی ایران خدمت به شرط مزد نمی‌خواهد، اظهار داشت: ای جوانان اگر از عمق جان می‌توانید همراهی کنید به انقلاب بپیوندید اگر می‌توانید کرامت انقلاب را حفظ کنید انتظار تکریم از کسی را نداشته باشید همانگونه که حاج نادر نداشت، همه هدف او انقلاب بود و این سلوک سلمان‌وار او از کجا نشات گرفت.

شاه‌حسینی ادامه داد: آنچه که برای بسیاری از غرب‌گدایان امروز حکم آرزو دارد برای حاج نادر زیستن در آمریکا خاطره تلخ و فراموش شده بود، رسم بر این است که همه تلاش کنند به آن سوی مرزها بروند سعادت و کرامت را در آنجا می‌بینند در حالیکه مرحوم طالب‌زاده از آنجا نور انقلاب اسلامی ایران را دید و طلوع خورشید را خیلی از زودتر از ما دیده بود و از آمریکا سراسیمه به ایران آمد تا به عنوان یک سالک از غرب آمده بگوید قدر نوری که اینجا تابیده است را بدانید.

وی تصریح کرد: حاج نادر آمده بود از اشغال سفارت آمریکا در ایران گزارش تهیه کند ولی ماند و یار انقلاب اسلامی شد، خیلی‌ها متعجب بودند که این جوان تیپ آمریکایی و فرزند تیمسار از انقلاب چه می‌خواهد در بین ما چه می‌کند، اما همه این پرسش‌گران در بین ما نیستند و از انقلاب جدا شدند ولی طالب‌زاده ماند و با ماندن خود پاسخ همه را داد.

مدرس سینما با بیان اینکه وقتی حاج نادر برای اولین بار به جبهه رفت و کاری بلد نبود و راننده لودر شد و در نهایت زخمی شد و به عقب برگشت، گفت: تعدادی او را در بیمارستان شناختند و فهمیدند که او مستندساز است و به او گفتند در جبهه فرهنگی بیشتر به شما نیاز داریم، از آنجا بود که با گروه تلویزیونی جهاد کار خود را آغاز کرد و تا سال 64 این گروه نقش مستقیم در تولیدات جنگ نداشت اما با حضور شهید آوینی و اولین برنامه روایت فتح که همزمان با عملیات والفجر 8 روی آنتن رفت شروع شد.

شاه‌حسینی افزود: از آن به بعد بهترین تولیدات دفاع مقدس، تولیدات روایت فتح بود، چون جهان فیلم‌سازان آن برنامه، جهانی بود که حقیقت دفاع مقدس را می‌دید به شناسنامه دوران دفاع مقدس تبدیل شد، بیننده بلاواسطه میدان جنگ را می‌دید و از آن موقع حاج نادر شاگردی شهید آوینی را کرد.

وی خاطرنشان کرد: از حسرت‌های طالب‌زاده این بود که هیچ وقت دوربین دست نگرفت و به عنوان فیلم‌بردار روایت فتح به تیم کمک کند ولی شخصیت شهید آوینی را در دل جنگ شناختم و پس از جنگ آن را رها نکرد و حق شاگردی را ادا کرد.

مدرس سینما با بیان اینکه افق حاج نادر با دیگران متفاوت بود، گفت: برخی انقلابیون خسته امروز از انقلاب چه تفسیری دارند، چون خود به پایان رسیده‌اند سخن از پایان انقلاب اسلامی ایران می‌گویند، در حالیکه طالب‌زاده اینگونه نبود چون هیچ وقت خود را ندید و فقط انقلاب را دید.

شاه‌حسینی ادامه داد: نگاه حاج نادر، نگاه سلمانی بود او سلمان انقلاب اسلامی ایران بود همانگونه سلمان در جنگ احزاب راهبرد کلیدی خندق را توصیه کرد و نگاه راهبردی داشت در حصر وحشتناک دشمنان انقلاب اسلامی ایران خندق شکن بود راه برون رفت از این عصر را در همایش افق نو دید، گفت: نمی‌توانید ما را محصور کنید ما همه انیشمندان شما را طرف خطاب قرار می‌دهیم و پیام انقلاب اسلامی ایران را از طریق شما به گوش مردمانتان می‌رسانیم.

درس مهمی که «عدالتخواهان» باید از حاج نادر طالب‌زاده یاد بگیرندمراسم بزرگداشت نادر طالب‌زاده در ارومیه برگزار شد + تصاویریادداشت|میراث مهم "نادر طالب‌زاده" که در دنیای امروز مغفول مانده است

وی تصریح کرد: حاج نادر پهلوانی بود که از دل  شاهنامه آمده بود آدمی که متعلق به دوره ما نیست از دوره‌ای آمده که دوره اساطیر است پهلوانی است که به تنهایی می‌تواند یک جبهه را بلند کند وقتی او هست همه به حضور او پشت گرم هستند و می‌دانند او تا آخر می‌ماند، وقتی او هست جبهه سقوط نمی‌کند، این روحیه پهلوانی و اسطوره‌ای در ایشان دیده بود و همان تواضعی که شایسته پهلوانان است را هم در او دیدیم.

مدرس سینما با اشاره به آثار مرحوم طالب‌زاده، اظهار داشت: حاج نادر آثار متعددی در دوران دفاع مقدس ساخت، بازنمایی تصویر دفاع مقدس، برنامه ساعت 25، بیداد خاموش، مستند خنجر و شقایق، سریال بشارت منجی، مجموعه برنامه‌های گفت‌وگو محور راز ، عصر و مکث و دیگر کارناوال تولیدات راهبردی ایشان است که همه در مسیر انقلاب اسلامی ایران بوده است.

وی به گزارش تسنیم در این مراسم، پروفسور کوین بریت از آمریکا طی یک تماس تصویری ضمن اظهار ناراحتی از فقدان این مرد، بزرگ قدری از ویژگی‌ها و توانمندی‌های مرحوم طالب‌زاده گفت و از اینکه نتوانسته او را یک بار دیگر ملاقات کند، ابراز ناراحتی کرد. در ادامه برنامه  استاد مهدی جهاندار اشعاری در وصف مرحوم طالب‌زاده خواند و همچنین گروه سرود طه سرودی در رابطه با مرحوم اجرا کردند، پایان بخش برنامه مداحی و ذکر منقبت اهل بیت بود.

انتهای پیام/166/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مدرس سینما انقلاب اسلامی ایران مرحوم طالب زاده نادر طالب زاده شاه حسینی دفاع مقدس حاج نادر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۵۷۷۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سکوت رژیم‌های خودکامه عربی در برابر کنشگری پیرامون آرمان فلسطین

 روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز نوشت: برخی از دولت‌های جهان عرب که در زمینه فرصت‌های اقتصادی و آزادی‌های سیاسی با مردمانشان همسو نیستند، مدت‌هاست که با افزایش نارضایتی از روابط با [رژیم]اسرائیل و حامی اصلی آن، آمریکا مواجه شده اند. اکنون جنگ غزه و همدستی دولت‌های عربی با تل آویو گسست دیرین میان حاکمان و مردم را افزایش داده است.

در ادامه این گزارش آمده است: چند هفته پیش و هنگامی که صد‌ها نفر در مرکز شهر قاهره برای تظاهرات در همبستگی با غزه تجمع کردند، ماموران امنیتی ۱۴ معترض را دستگیر کردند. در ماه اکتبر و در تظاهرات دولتی حامیان فلسطین نیز ده‌ها نفر پس از سردادن شعار‌هایی در انتقاد از دولت مصر بازداشت شدند که بیش از ۵۰ نفر آنها کماکان پشت میله‌های زندان هستند.

این گزارش اضافه کرده است: در مراکش نیز ده‌ها نفر در تظاهرات‌های طرفداران فلسطین تحت پیگرد قانونی قرار گرفتند و یا به دلیل انتقاد از نزدیکی حکومت به [رژیم]اسرائیل در رسانه‌های اجتماعی بازداشت شده اند. در عربستان سعودی که به دنبال توافق عادی سازی روابط با [رژیم]اسرائیل بوده و در امارات متحده عربی که پیشتر به چنین توافقی دست یافته، مقام‌ها آنچنان نسبت به ابراز کوچکترین مخالفتی حساسیت نشان داده اند که بسیاری از مردم وحشت دارند در مورد این موضوع صحبت کنند.

به گفته سازمان عفو بین‌الملل، دولت اردن که از یک سو اکثریت جمعیتش را فلسطینیان تشکیل داده و از سوی دیگر با [رژیم]اسرائیل و آمریکا همکاری نزدیک دارد، از اوایل اکتبر تاکنون دست‌کم یک هزار و ۵۰۰ نفر را بازداشت کرده است. این رقم شامل حدود ۵۰۰ نفری می‌شود که در ماه مارس و در جریان برپایی یک تظاهرات بزرگ در برابر سفارت [رژیم]اسرائیل در امان دستگیر شدند.

نیویورک تایمز در این گزارش اعلام کرد: رژیم‌های خودکامه عربی که به ندرت مخالفت را تحمل می‌کنند، حساسیت خاصی نسبت به کنشگری پیرامون آرمان فلسطین دارند. فعالان عرب دهه هاست که مبارزه عدالت طلبانه برای فلسطینی‌ها را به مبارزه برای حقوق و آزادی‌های بیشتر در داخل کشورهایشان پیوند می‌دهند. برای آنها، [رژیم]اسرائیل نماد نیرو‌های مستبد و استعمارگری است که مانع رشد جامعه خود شده اند.

در این گزارش آمده است: در مصاحبه‌هایی که در سراسر مصر، مراکش و کشور‌های حوزه خلیج فارس - از جمله عربستان سعودی، امارات متحده عربی، بحرین، عمان و کویت - انجام شد، بسیاری از شهروندان آرمان فلسطین را مبارزه عدالت طلبانه و [رژیم]اسرائیل را نماد ظلم و ستم دانسته و در برخی موارد، مراودات حاکمان خود با تل آویو را ورشکستگی اخلاقی توصیف می‌کنند.

نیویورک تایمز اضافه کرده است: پس از توافق بحرین، مراکش و امارات متحده عربی برای عادی سازی روابط با [رژیم]اسرائیل و گام‌های همراستای عربستان، جنگ اخیر خشم مردم این کشور‌ها را نه تنها نسبت به [رژیم]اسرائیل، بلکه علیه رهبران عرب که مایل به همکاری با آن هستند، برانگیخته است. این واقعیت که برخی از کشور‌های عربی حاشیه خلیج فارس از ابزار‌های اسرائیلی برای نظارت بر منتقدان خود استفاده کرده اند، این برداشت را به حقیقت نزدیک‌تر می‌سازد.

بر اساس این گزارش، بسیاری از دولت‌های عربی سعی کرده اند با لفاظی‌های تند در محکومیت جنگ [رژیم]اسرائیل، خشم مردم را مهار کنند. به گفته تحلیلگران، با این حال، مزایای عملی روابط با [رژیم]اسرائیل نزد این دولت‌ها آنچنان زیاد است که از قرارداد‌های صلح صرف نظر نمی‌کنند. مصر، اولین کشور عربی که با [رژیم]اسرائیل صلح کرد، در طول سال‌ها مبارزه مشترک با ستیزه جویان در شمال شبه جزیره سینا، یک مشارکت امنیتی تنگاتنگ با همسایه خود برقرار کرده است. مصر و [رژیم]اسرائیل همچنین برای محاصره غزه و مهار حماس همکاری کرده اند. قاهره نیز برای جلوگیری از هجوم سیل عظیم آوارگان فلسطینی از غزه به همکاری تل آویو نیاز دارد.

در این گزارش آمده است: کشور‌های حاشیه جنوبی خلیج فارس، از جمله عربستان سعودی و امارات متحده عربی، مدت‌هاست که ارتباطات امنیتی مخفیانه با [رژیم]اسرائیل را که ایران را بزرگ‌ترین تهدید علیه خود می‌داند، حفظ کرده و با بهره برداری از راهبرد "دشمنِ دشمنِ من"، راه را برای مذاکرات عادی سازی هموار کردند. انتقاد از این تدابیر نادر است چرا که بسیاری از کشور‌های عربی حاشیه خلیج فارس تمام اشکال اعتراض و سازماندهی سیاسی را ممنوع کرده اند.

بر اساس این گزارش، در گذشته، برخی از رهبران منطقه به مردم مستاصل خود اجازه می‌دادند تا با اقدام‌های عملی در حمایت از فلسطین و مبارزه با [رژیم]اسرائیل، خشم خود را خالی کنند، اما اکنون که بسیاری از شهروندان عرب، حکومت‌های خود را در رنج مردم غزه دخیل می‌دانند، حمایت از فلسطین با حساسیت بیشتری روبرو می‌شود.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • سکوت رژیم‌های خودکامه عربی در برابر کنشگری پیرامون آرمان فلسطین
  • طالب‌زاده با وجود اهانت‌های گروه‌های مختلف، هیچگاه نه مردد شد و نه ترسید/زیست شهیدانه در زندگی نادر دیده می‌شد
  • عکس/همایش «قدس از چشمان آقای نادر»
  • چند حقیقت درباره نادر طالب‌زاده
  • روایتی از هنرآفرینی هنرمندان نصف‌جهان در قطب عاشقی عالم، «کعبه»
  • پخش «در مرز غبار آلود» از سیما/ روایتی متفاوت از نادر طالب‌زاده
  • تجدید میثاق اعضای دوره ششم شورای شهر اصفهان با آرمان‌های شهدا
  • ایستادگی امروز مردم غزه برآمده از ایثارگری‌های شهدای انقلاب اسلامی است
  • خبر‌هایی از بزرگداشت مرحوم آیت الله ترابی در دامغان
  • همایش «قدس از چشمان آقای نادر» برگزار می‌شود